Sastojci (za 4 osobe):

  • 2 pileća filea (oko 300 g)
  • konzerva kukuruza (200 g)
  • glavica zelene salate
  • 1 crvena paprika
  • 150 g šargarepe
  • 3 kaške jogurta
  • 1 kašika soka od limuna
  • 1 kašika majoneza
  • 100 g kačkavalja (može i dimljenog) 
  • 250 g tortilja
  • kašika ulja
  • so, biber, aleva paprika

Priprema:

Začinite piletinu solju, biberom i paprikom. Propržite file na ulju dvadesetak minuta sa svake strane, pa ostavite da se ocedi. 

Salatu i povrće isecite na trake, a šargarepu nakrupno narendajte.

Pomešajte jogurt i majonez, posolite, pobiberite i umešajte limunov sok. Isecite piletinu na trake. Tortilje kratko zagrejte na tiganju, pa premažite jogurtom, odozgo stavite zelenu salatu, kukuruz, šargarepu, papriku, sir i piletinu. Urolajte ih, isecite na manje rolnice i svaku, ako je potrebno, obmotajte papirom i uvežite koncem.

Vreme pripreme: 40 minuta

Recepte piše: Marija Jakob