• Sastojci (za 4 osobe):
  • ½ kg mlevenog jagnjećeg mesa
  • 200 g spanaća
  • ½ nara
  • glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike iseckanih oraha
  • vezica peršuna
  • prstohvat cimeta
  • so, biber
  • 1 dl ovčjeg kiselog mleka
  • 3 kašike maslinovog ulja

Priprema:

1. Iseckajte glavicu crnog i 2 čena belog luka. Iseckajte orahe i vezicu peršuna, pa sve izmešajte s 500 g mlevenog jagnjećeg mesa. Posolite, pobiberite, pa začinite s malo cimeta. Napravite 12 ćevapa, nataknite ih na nakvašene drvene štapiće za ražnjiće I premažite s malo ulja. 

2. Operiite listove 200 g spanaća i očistite pola nara. Izmešajte ovčje kiselo mleko, so, biber i tri kašike maslinovog ulja. Ispecite ćevape na roštilju oko osam minuta. Servirajte s prelivom od kiselog mleka, uz spanać i nar. 

Vreme pripreme: 45 minuta

Recepte piše: Marija Jakob