- Sastojci (za 4 osobe):
- ½ kg mlevenog jagnjećeg mesa
- 200 g spanaća
- ½ nara
- glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike iseckanih oraha
- vezica peršuna
- prstohvat cimeta
- so, biber
- 1 dl ovčjeg kiselog mleka
- 3 kašike maslinovog ulja
Priprema:
1. Iseckajte glavicu crnog i 2 čena belog luka. Iseckajte orahe i vezicu peršuna, pa sve izmešajte s 500 g mlevenog jagnjećeg mesa. Posolite, pobiberite, pa začinite s malo cimeta. Napravite 12 ćevapa, nataknite ih na nakvašene drvene štapiće za ražnjiće I premažite s malo ulja.
2. Operiite listove 200 g spanaća i očistite pola nara. Izmešajte ovčje kiselo mleko, so, biber i tri kašike maslinovog ulja. Ispecite ćevape na roštilju oko osam minuta. Servirajte s prelivom od kiselog mleka, uz spanać i nar.
Vreme pripreme: 45 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka