Sastojci:

  • 100 gr pirinča
  • glavica luka
  • šafran
  • 500 gr mlevene junetine
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • začini po ukusu
  • 2 kašike prezli
  • 1 jaje
  • 700 ml mleka
  • puter

Priprema:

Šafran potopiti u šoljicu vode da pusti boju. 100 gr pirinča dobro oprati i ocediti, a zatim na puteru propržiti malu glavicu luka. U propržen luk dodati pirinač i šoljicu vode sa šafranom i lagano mešati.

Pripremiti ćufte oblikovane u male loptice koje ćete složiti na pirinač. Sve to zaliti sa 700 ml mleka i zapeći u rerni na 200 stepeni, 25 - 30 minuta.

Kada je jelo spremno, od gore posuti seckani peršun.

Recept je poslala naša čitateljka Dijana Popović. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.