Sastojci:
- 100 gr pirinča
- glavica luka
- šafran
- 500 gr mlevene junetine
- 2 glavice crnog luka
- 1 čen belog luka
- začini po ukusu
- 2 kašike prezli
- 1 jaje
- 700 ml mleka
- puter
Priprema:
Šafran potopiti u šoljicu vode da pusti boju. 100 gr pirinča dobro oprati i ocediti, a zatim na puteru propržiti malu glavicu luka. U propržen luk dodati pirinač i šoljicu vode sa šafranom i lagano mešati.
Pripremiti ćufte oblikovane u male loptice koje ćete složiti na pirinač. Sve to zaliti sa 700 ml mleka i zapeći u rerni na 200 stepeni, 25 - 30 minuta.
Kada je jelo spremno, od gore posuti seckani peršun.
Recept je poslala naša čitateljka Dijana Popović. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.