Sastojci: 

  • kašika masti
  • 1 jaje
  • 100 gr šećera
  • 2 kašike meda
  • 6 kašika mleka
  • brašno
  • 1 margarin
  • 200 gr prah šećera
  • 1/2l mleka
  • 4 kašike griza
  • soda bikarbona

Priprema:

U posudu staviti kašiku masti, jaje, šećer, med, mleko i sodu bikarbonu. Sve to dobro umutiti a zatim dodati brašno, kako bi se dobila čvrstina testa kao za pitu. Testo podeliti na tri dela i peći kore sa prevrnutim plehom.

Umutiti margarin sa 200gr šećera u prahu dok se u drugoj posudi kuva mleko sa grizom. Zatim sve to pomešati i time filovati kore. Odozgo narendati čokoladu.

Recept je poslala naša čitateljka Snežana Nikolić. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.