Sastojci:
- kašika masti
- 1 jaje
- 100 gr šećera
- 2 kašike meda
- 6 kašika mleka
- brašno
- 1 margarin
- 200 gr prah šećera
- 1/2l mleka
- 4 kašike griza
- soda bikarbona
Priprema:
U posudu staviti kašiku masti, jaje, šećer, med, mleko i sodu bikarbonu. Sve to dobro umutiti a zatim dodati brašno, kako bi se dobila čvrstina testa kao za pitu. Testo podeliti na tri dela i peći kore sa prevrnutim plehom.
Umutiti margarin sa 200gr šećera u prahu dok se u drugoj posudi kuva mleko sa grizom. Zatim sve to pomešati i time filovati kore. Odozgo narendati čokoladu.
Recept je poslala naša čitateljka Snežana Nikolić. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka