Sastojci:

  • dva parčeta goveđeg mesa sa kostima
  • 3 šargarepe
  • 2 krompira
  • 1 crni luk
  • 1 čen belog luka
  • nekoliko zrna bibera
  • so, mleveni biber i vegeta
  • list peršuna

Za knedle:

  • 1 jaje
  • 9 kafenih kašičica griza
  • malo soli

Priprema: U litar i po vode dodati svo povrće za supu, zrna bibera i  kad provri dodati meso.  Posoliti, dodati mlevenog bibera i vegetu. Smanjiti vatru i kuvati na tihoj vatri sat i po. Nakon toga supu procedite i vratite nazad na ringlu. Povrće možete iseći na kocke i vratitie u supi. za knedle pomešati jaje sa grizom i malo soli. Kašičicom vaditi knedle i ubacivati u proceđenu supu koja lagano vri. Kuvati još desetak minuta da knedle narastu. Gotovu supu sipajte u činiju za služenje pospite začinimai sitno seckanim peršunom... služite toplu.

Vreme pripreme: 120 minuta

Recept je poslala naša čitateljka Adilja Hodža. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.