Sastojci:
- dva parčeta goveđeg mesa sa kostima
- 3 šargarepe
- 2 krompira
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- nekoliko zrna bibera
- so, mleveni biber i vegeta
- list peršuna
Za knedle:
- 1 jaje
- 9 kafenih kašičica griza
- malo soli
Priprema: U litar i po vode dodati svo povrće za supu, zrna bibera i kad provri dodati meso. Posoliti, dodati mlevenog bibera i vegetu. Smanjiti vatru i kuvati na tihoj vatri sat i po. Nakon toga supu procedite i vratite nazad na ringlu. Povrće možete iseći na kocke i vratitie u supi. za knedle pomešati jaje sa grizom i malo soli. Kašičicom vaditi knedle i ubacivati u proceđenu supu koja lagano vri. Kuvati još desetak minuta da knedle narastu. Gotovu supu sipajte u činiju za služenje pospite začinimai sitno seckanim peršunom... služite toplu.
Vreme pripreme: 120 minuta
Recept je poslala naša čitateljka Adilja Hodža. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.