Sastojci:
- 1 - 1,2 kg brašna
- 2 kašike soli
- 2 kašike šećera
- 2 kašike suvog kvasca
- 2 jaja + 2 žumanceta
- 1 šoljica mala ulja
- 1 velika šolja jogurta
- 1 velika šolja mleka
- pola velike šolje mlake vode
- 250 margarin
- susam
Priprema :
U mlaku vodu staviti kvasac i šećer. U brašno dodati so, jaja, ulje, mleko, jogurt i nadošli kvasac pa umesiti malo tvrdju koru. Od nje otkinuti i formirati 16 manjih loptica. Svaku razviti na veličinu tanjira. Na prvu razvaljanu lopticu staviti iseckani margarin pa poklopiti drugom, te tako ređati do 8. loptice. Na nju ne treba stavljati margarin.
Postupak ponoviti i sa drugih 8 loptica.
Tako složeno testo ostaviti da odstoji dvadesetak minuta. Zatim ga razvući na debljinu od oko 0,5 cm i seći kao picu na trouglove. Donja ivica trouglova treba da bude oko 2-3 cm. Svaki zarolajte u kroasan i poređajte ih na papir za pečenje. Premazati umućenim žumancetom i posuti susamom. Peći na 200 stepeni nekih 15- 20 min.
Recept je poslala naša čitateljka Amila Rahmanović. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka