Sastojci za 4 osobe:

  • 1 kg ćuretine bez kostiju
  • 150 g boranije
  • po 1 crvena i žuta paprika
  • glavica crnog luka
  • 2 paradajza
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašike brašna
  • 6 dl bujona
  • 2 kašike kisele pavlake
  • malo mlevenog kima
  • so, biber

Priprema:

Isecite ćuretinu na kockice veličine zalogaja. Pripremite povrće. Boraniju kuvajte u slanoj vodi desetak minuta. Isecite paprike i luk na trake, paradajz na kockice, beli luk na listiće.

Zagrejte ulje i prodinstajte beli luk, pa ga izvadite. Na zagrejano ulje stavite meso i crni luk, pa dodajte papriku, začine, pospite karijem i brašnom i sipajte bujon. Kuvajte pola sata.

Ocedite boraniju, pa je pomešajte s paradajzom i dodajte u gulaš. Umešajte pavlaku, posolite, pobiberite i dodajte kim po ukusu. Pospite belim lukom i ukrasite orasima i korijanderom. Kao prilog servirajte pirinač.

Vreme pripreme: 70 minuta

Piše: Marija Jakob