Sastojci za 4 osobe:

  • 1 kg ćurećeg belog mesa
  • 3 jajeta
  • 200 g spanaća
  • manja glavica luka
  • čen belog luka
  • 3 kašike ulja
  • 2 manje crvene paprike
  • 4 dl bujona
  • 4 lista lovora
  • 3 kašike kisele pavlake
  • so, biber
  • čili u prahu

Priprema: Kuvajte jaja desetak minuta. Spanać, crni i beli luk iseckajte nasitno, pa luk prodinstajte na kašiki ulja. Paprike isecite na tanke trake. Oljuštite jaja.

Zagrejte rernu na 160 stepeni. Zasecite ćuretinu tako da dobijete parče za rolanje. Na meso poređajte spanać, papriku i jaja, urolajte, pa povežite kuhinjskim koncem. Propržite rolat na dve kašike ulja sa svake strane, pa ga stavite u pleh, podlijte bujonom i dodajte lovorov list. Pecite u rerni oko 70 minuta, uz okretanje. 

Promešajte pavlaku, posolite, pobiberite i dodajte čili pa time ukrasite meso pre serviranja.

Vreme pripreme: 100 minuta

Piše: Marija Jakob