Sastojci za 4 ososbe:

  • 4 pileća filea (od 150 g)
  • 2 jajeta
  • 100 g prezli
  • 2 kašike brašna
  • 5 kašika rastopljenog putera
  • 250 g taljatela
  • 150 g smrznutog graška
  • 2 kašike putera 
  • so, biber

Priprema:

Stavite file u celofan i izlupajte. Umutite jaja, posolite ih i pobiberite. Filete prvo stavite u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle. Zagrejte puter u dubljem tiganju i pržite šnicle sa svake strane 4-5 minuta (dok ne porumene).

U međuvremenu skuvajte testeninu u dosta osoljene vode, a pet minuta pre kraja kuvanja dodajte smrznuti grašak.

Šnicle ostavite da se cede od viška masnoće na salveti. Ocedite testeninu i grašak, pa ih kratko isperite vodom. U lonac stavite preostale dve kašike putera da se istope, pa vratite testeninu i grašak. Servirajte uz šnicle i po želji ukrasite limunom.

Vreme pripreme: 45 minuta

Piše: Marija Jakob