Sastojci za 4 ososbe:
- 4 pileća filea (od 150 g)
- 2 jajeta
- 100 g prezli
- 2 kašike brašna
- 5 kašika rastopljenog putera
- 250 g taljatela
- 150 g smrznutog graška
- 2 kašike putera
- so, biber
Priprema:
Stavite file u celofan i izlupajte. Umutite jaja, posolite ih i pobiberite. Filete prvo stavite u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle. Zagrejte puter u dubljem tiganju i pržite šnicle sa svake strane 4-5 minuta (dok ne porumene).
U međuvremenu skuvajte testeninu u dosta osoljene vode, a pet minuta pre kraja kuvanja dodajte smrznuti grašak.
Šnicle ostavite da se cede od viška masnoće na salveti. Ocedite testeninu i grašak, pa ih kratko isperite vodom. U lonac stavite preostale dve kašike putera da se istope, pa vratite testeninu i grašak. Servirajte uz šnicle i po želji ukrasite limunom.
Vreme pripreme: 45 minuta
Piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka