Sastojci:
- ½ kg mešanog mlevenog mesa
- kifla ili deblje parče hleba od juče
- čen belog luka
- so, biber i malo vlašca
- 3 kašike putera
- jaje
- ½ kašičice aleve paprike
- 12 režnjeva slanine
- 2 kašike ulja
- kašika paradajz-pirea
- 2,5 dl tamnog piva
- 1 dl goveđeg bujona
Priprema: Nakvasite hleb. Luk i trećinu vlašca iseckajte i propržite na kašici putera. Iscedite hleb, pa ga pomešajte s mesom, jajetom, iseckanim belim lukom i začinima. Vlažnim rukama formirajte 12 oblih uštipaka, umotajte ih u slaninu i pecite na zagrejanom ulju sa svih strana desetak minuta. Izvadite i stavite na toplo. Preostali vlašac očistite i isecite nasitno. Izdinstajte ga na dve kašike putera pa dodajte pire od paradajza i pivo. Ukuvajte dok ne ispari polovina tečnosti. Dolijte bujon, pa kuvajte još desetak minuta. Ako želite gušći sos, dodajte malo gustina ili brašna. Servirajte sa uštipcima i pospite peršunom.
Vreme pripreme: 60 minuta.
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka