Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 150 g šećera
  • 50 g gustina
  • 60 g brašna
  • 35 g kakaoa
  • 2 lista želatina
  • 250 g neslanog mladog sira (maskarpone ili švapski)
  • 5 kašika amareta (liker od badema)
  • 2,5 dl pavlake
  • 4 kašike hladne kafe
  • 1 vanilin-šećer i kašičica praška za pecivo

Priprema: Zagrejte rernu na 200 stepeni. Razdvojte žumaca i belanca, pa ova umutite u čvrst sneg dodajući 100 g šećera. Potom umešajte žumanca, gustin, brašno, kakao i prašak za pecivo. Masu izručite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite 10-12 minuta. Okrenite biskvit na vlažnu kuhinjsku krpu, urolajte i ostavite da se prohladi. Potopite želatin. Sir umutite sa 3 kašike likera, vanilin-šećerom i 50 g šećera. Ocedite i zagrejte želatin. Ostavite da se hladi desetak minuta i dodajte u krem sa sirom. Ulupajte slatku pavlaku, pomešajte i sve zajedno mutite dok ne bude kremasto. Pomešajte kafu i 2 kašike likera i time navlažite biskvit. Nafilujte, urolajte i stavite u frižider da se hladi najmanje tri sata. Ukrasite rendanom crnom čokoladom.

Vreme pripreme: 45 minuta + 3 sata hlađenja

Recepte piše: Marija Jakob