Sastojci:
- 3 jaja
- 300 gr šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 200 gr margarina
- 300 gr plazma keksa
- kutija jafa keksa
Za glazuru:
- 30 gr margarina
- 200 gr čokolade za kuvanje
- malo mleka
Priprema:
Dobro umutiti 3 cela jajeta sa 300 g šećera i jednom kesicom vanilin šećera. Staviti šerpu na blagu vatru. Stalno mešati varjačom. Posle 5 minuta dodati 30 g čokolade za kuvanje. Mešati dok se cokolada ne otopi. Margarin iseckati na 10-ak kockica. Jednu po jednu dodavati u jaja. Dodati sledeću tek kad se prethodna skroz istopila. Sve vreme mešati.
Sve zajedno se kuva oko 20-25 minuta. Masa treba da bude i dalje tečna kad se skida sa vatre.
Skinuti sa vatre i dodati plazma keks. Polako dodavati keks. Masa treba da bude polu-gusta. Uljem podmazati tepsiju i izliti pola mase. Poredjati jaffa keks, pa dodati ostatak mase. Ostaviti malo da se prohladi. Za to vreme napraviti glazuru.
Vreme pripreme: 60 min.
Recept je poslala naša čitateljka Marija Mirković. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.