Sastojci:

  • 3  jaja
  • 300 gr šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 200 gr margarina
  • 300 gr plazma keksa
  • kutija jafa keksa

Za glazuru:

  • 30 gr margarina
  • 200 gr čokolade za kuvanje
  • malo mleka

Priprema:

Dobro umutiti 3 cela jajeta sa 300 g šećera i jednom kesicom vanilin šećera. Staviti šerpu na blagu vatru. Stalno mešati varjačom. Posle  5 minuta dodati 30 g čokolade za kuvanje. Mešati dok se cokolada ne otopi. Margarin iseckati na 10-ak kockica. Jednu po jednu dodavati u jaja. Dodati sledeću tek kad se prethodna skroz istopila. Sve vreme mešati.

Sve zajedno se kuva oko 20-25 minuta. Masa treba da bude i dalje tečna kad se skida sa vatre.

Skinuti sa vatre i dodati plazma keks. Polako dodavati keks. Masa treba da bude polu-gusta. Uljem podmazati tepsiju i izliti pola mase. Poredjati jaffa keks, pa dodati ostatak mase. Ostaviti malo da se prohladi. Za to vreme napraviti glazuru.

Vreme pripreme: 60 min.

Recept je poslala naša čitateljka Marija Mirković. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.