Sastojci:
- 125 gr margarina
- 100 g šećera
- 3 jaja
- 2 kašike kakaoa
- 200 gr brašna
- 3 kašike mleka
- 1 puna kašičica praška za pecivo
Sirup:
- 2 kašike šećera
- 100 ml mleka
Kokos krem:
- 300 ml mleka
- 3 kašike griza
- 100 gr margarina
- 100 gr šećera
- 100 gr kokosa
Glazura:
- 200 g čokolade
- 6 kašika slatke pavlake
Priprema:
Umutiti margarin i šećer u penastu smesu. Dodavati jedno po jedno jaje, zatim mleko uz neprestano miksiranje. Pomešati brašno, kakao i prašak za pecivo pa dodati smesi. Peći 20 minuta na 180 stepeni.
Karamelizirati šećer, pa zaliti mlekom i ostaviti da se otopi na laganoj vatri. Preliti preko gotove kore. Mleko, puter, šećer i griz staviti na vatru i mešati neprekidno dok se ne zgusne. Dodati kokos i dobro sve izmešati. Ostaviti malo da odstoji pa preliti preko topple kore. Ostaviti kolač 30 minuta da odstoji u frižideru.
Čokoladu pomešati sa slatkom pavlakom i staviti na paru da se otopi. Glazurom preliti kolač.
Vreme pripreme: 75 minuta
Recept je poslala naša čitateljka Marija Mirković. Zahvaljujemo joj se što je učestvovala u Lisinom kulinarskom izazovu!
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.