Sastojci:

  • 2 šargarepe
  • 30 g celera
  • 200 g boranije
  • 100 g graška
  • 2 tikvice
  • 3 kašike ulja
  • 50 g pancete
  • glavica luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 l bujona
  • majčina dušica
  • bosiljak
  • majoran
  • kašika koncentrata paradajza
  • 1-2krompira 
  • 80 sitnih makarona
  • peršun
  • sitno rendan parmezan

Priprema: Na trake sečene šargarepu, celer i luk kratko propržite na ulju. Dodajte prepolovljenu boraniju, grašak, i na kraju tikvice sečene na kolutiće. U povrće umešajte usitnjenu pancetu i beli luk. Dolijte bujon. Ostavite da se lagano kuva desetak minuta, umešajte majčinu dušicu, bosiljak i majoran, koncentrat paradajza, krompir sečen na kockice i makarone. Nastavite da kuvate dok sve ne omekša. Po potrebi razredite s malo vode i na kraju umešajte seckan peršun.

Vreme pripreme: 60 minuta

Savet: Umesto da povrće sečete na trake (žilijen), možete da ga narendate na krupno rende.

Recepte piše: Milja Lukić