Sastojci:
- 2 šargarepe
- 30 g celera
- 200 g boranije
- 100 g graška
- 2 tikvice
- 3 kašike ulja
- 50 g pancete
- glavica luka
- 3 čena belog luka
- 1 l bujona
- majčina dušica
- bosiljak
- majoran
- kašika koncentrata paradajza
- 1-2krompira
- 80 sitnih makarona
- peršun
- sitno rendan parmezan
Priprema: Na trake sečene šargarepu, celer i luk kratko propržite na ulju. Dodajte prepolovljenu boraniju, grašak, i na kraju tikvice sečene na kolutiće. U povrće umešajte usitnjenu pancetu i beli luk. Dolijte bujon. Ostavite da se lagano kuva desetak minuta, umešajte majčinu dušicu, bosiljak i majoran, koncentrat paradajza, krompir sečen na kockice i makarone. Nastavite da kuvate dok sve ne omekša. Po potrebi razredite s malo vode i na kraju umešajte seckan peršun.
Vreme pripreme: 60 minuta
Savet: Umesto da povrće sečete na trake (žilijen), možete da ga narendate na krupno rende.
Recepte piše: Milja Lukić