Sastojci:
- 500 g zamrznutog lisnatog testa
- 800 g vinovog lista
- 1/2 veze mladog luka
- 175 g ovčijeg sira
- 125 g butera
- 6 kašika maslinovog ulja
- 100 g krupnije iseckanih oraha
- 2 jaja
- so, biber
- kašičica ljute aleve paprike
- 5 kašika mleka
- žumance
Priprema:
Testo odmrznuti. Vinov list oprati, očistiti, isitniti. Luk oprati, očistiti, iseckati. Sir izmrviti. Zagrejati tri kašike butera i tri kašike ulja, pa na ovoj masnoći pet minuta dinstati luk i orahe. Dva minuta pre kraja dinstanja dodati i vinov list. Ostaviti da se ohladi. Umešati jaje i sir. Dodati so, biber i alevu papriku.
Pećnicu zagrejati na 200 stepeni. Preostali buter rastopiti, pomešati sa četiri kašike mleka, jajetom i tri kašike ulja. Ovom smesom premazati testo sa obe strane, pa razvaljati na pravougaonike (30 x 40 cm). Rasporediti fil od vinovog lista po testu, pa ga saviti u rolne i poređati u uljem podmazan pleh sa preklopom okrenutim na dole. Žumance razmutiti sa kašikom mleka, premazati rolat. Peći oko 35 minuta.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka