Sastojci (za 2 tegle od po 500 ml):

  • kilo crvenih paprika
  • 2 ljute papričice
  • 8 čenova belog luka
  • so
  • 250 ml vinskog sirćeta
  • 25 g šećera
  • kašika zrna slačice

Priprema:

Papriku očistite od semenki i isecite na tanke trake. Papričice operite, prepolovite, očistite od semenki, pa isecite na trake. Luk oljuštite i prepolovite.

Paprike blanširajte u posoljenoj vodi 4 minuta, izvadite i ocedite. Pomešajte obe vrste paprika. U 250 ml vode skuvajte sirće, šećer, luk, zrna slačice i 2 kašičice soli, dodajte paprike, pa ostavite 8 sati da stoje. Povrće sipajte u tegle, a tečnost još malo kuvajte i prelijte paprike. Ohladite i zatvorite tegle.

Vreme pripreme 30 minuta + mariniranje 8 sati + kuvanje 4 minuta.

Recept piše: Marija Jakob