Sastojci (za 2 tegle od po 500 ml):
- kilo crvenih paprika
- 2 ljute papričice
- 8 čenova belog luka
- so
- 250 ml vinskog sirćeta
- 25 g šećera
- kašika zrna slačice
Priprema:
Papriku očistite od semenki i isecite na tanke trake. Papričice operite, prepolovite, očistite od semenki, pa isecite na trake. Luk oljuštite i prepolovite.
Paprike blanširajte u posoljenoj vodi 4 minuta, izvadite i ocedite. Pomešajte obe vrste paprika. U 250 ml vode skuvajte sirće, šećer, luk, zrna slačice i 2 kašičice soli, dodajte paprike, pa ostavite 8 sati da stoje. Povrće sipajte u tegle, a tečnost još malo kuvajte i prelijte paprike. Ohladite i zatvorite tegle.
Vreme pripreme 30 minuta + mariniranje 8 sati + kuvanje 4 minuta.
Recept piše: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.