Da bi se zimnica održala, odstranite svako, pa i najmanje oštećenje na povrću.
Najpreporučljiviji su prirodni načini konzervisanja kao što su kiseljenje, ukuvavanje ili sušenje, uz minimalnu ili bez ikakve upotrebe hemikalija i konzervansa.
Na svaku teglu zalepite etiketu na kojoj ćete napisati šta je unutra i kojeg datuma ste je napunili. Ako do sada niste spremali zimnicu sa ukiseljenim povrćem, predlažemo vam da probate sa krastavcima, šargarepom i tikvicama.
Pogledajte u galeriji tri recepta za kiselu zimnicu.
Recepte piše: Marija Jakob
Vidi galeriju
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka