Sastojci (za četiri osobe):
- 500 g goveđih šnicli (od buta)
- 300 g boranije
- 4 crvene paprike
- 2 glavice luka
- 2 čena belog luka
- 3 kašike ulja
- so, biber
Priprema:
Uklonite žilice sa mesa, pa ga isecite na tanke trake. Povrće očistite. Boraniju po potrebi presecite. Papriku, crni i beli luk naseckajte. Ulje ugrejte u tiganju pa na njemu propržite meso. Meso izvadite, začinite i stavite u stranu. Crni i beli luk, kao i papriku, pržite na masnoći od mesa desetak minuta uz stalno mešanje. Boraniju kuvajte 6-8 minuta u slanoj vodi. Isplahnite je hladnom vodom i ostavite da se ocedi. Stavite sve u tiganj, kratko propržite i začinite. Dodajte meso, promešajte, pa kratko ugrejte.
Vreme pripreme: 30 minuta.
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka