Sastojci (za četiri osobe):

  • 500 g goveđih šnicli (od buta)
  • 300 g boranije
  • 4 crvene paprike
  • 2 glavice luka
  • 2 čena belog luka
  • 3 kašike ulja
  • so, biber

Priprema:

Uklonite žilice sa mesa, pa ga isecite na tanke trake. Povrće očistite. Boraniju po potrebi presecite. Papriku, crni i beli luk naseckajte. Ulje ugrejte u tiganju pa na njemu propržite meso. Meso izvadite, začinite i stavite u stranu. Crni i beli luk, kao i papriku, pržite na masnoći od mesa desetak minuta uz stalno mešanje. Boraniju kuvajte 6-8 minuta u slanoj vodi. Isplahnite je hladnom vodom i ostavite da se ocedi. Stavite sve u tiganj, kratko propržite i začinite. Dodajte meso, promešajte, pa kratko ugrejte.

Vreme pripreme: 30 minuta.

Recepte piše: Marija Jakob