Sastojci (za četiri osobe):
- 500 g goveđih šnicli (od buta)
- 300 g boranije
- 4 crvene paprike
- 2 glavice luka
- 2 čena belog luka
- 3 kašike ulja
- so, biber
Priprema:
Uklonite žilice sa mesa, pa ga isecite na tanke trake. Povrće očistite. Boraniju po potrebi presecite. Papriku, crni i beli luk naseckajte. Ulje ugrejte u tiganju pa na njemu propržite meso. Meso izvadite, začinite i stavite u stranu. Crni i beli luk, kao i papriku, pržite na masnoći od mesa desetak minuta uz stalno mešanje. Boraniju kuvajte 6-8 minuta u slanoj vodi. Isplahnite je hladnom vodom i ostavite da se ocedi. Stavite sve u tiganj, kratko propržite i začinite. Dodajte meso, promešajte, pa kratko ugrejte.
Vreme pripreme: 30 minuta.
Recepte piše: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.