Sastojci:

  • glavica luka
  • 400 g paradajza
  • 3 tikvice
  • 250 g sira (najbolje feta-sira)
  • 2 kašike ulja
  • 750 g junećeg mlevenog mesa
  • 2 kašike paradajz-pirea
  • so, biber
  • 2 jajeta
  • 2 dl kisele pavlake

    Priprema:

    Sitno iseckajte crni luk, a paradajz na debele kolutove. Tikvice krupno narendajte. Sir isecite na kockice ili ga narendajte. Propržite luk na ulju, dodajte meso i dinstajte još malo, pa umešajte paradajz-pire, propržite i sve posolite i pobiberite po ukusu. Na kraju dodajte tikvice. Pomešajte jaja s pavlakom i posolite. Podmazan pleh napunite mlevenim mesom, prelijte pavlakom i jajima, pa odozgo poređajte kolutove paradajza. Pospite sirom i pecite oko 40 minuta na 180 stepeni. Ukrasite s nekoliko listića začinskog bilja.

    Vreme pripreme: 30 minuta 

    Recepte piše: Milja Lukić