Sastojci:
- glavica luka
- 400 g paradajza
- 3 tikvice
- 250 g sira (najbolje feta-sira)
- 2 kašike ulja
- 750 g junećeg mlevenog mesa
- 2 kašike paradajz-pirea
- so, biber
- 2 jajeta
- 2 dl kisele pavlake
Priprema:
Sitno iseckajte crni luk, a paradajz na debele kolutove. Tikvice krupno narendajte. Sir isecite na kockice ili ga narendajte. Propržite luk na ulju, dodajte meso i dinstajte još malo, pa umešajte paradajz-pire, propržite i sve posolite i pobiberite po ukusu. Na kraju dodajte tikvice. Pomešajte jaja s pavlakom i posolite. Podmazan pleh napunite mlevenim mesom, prelijte pavlakom i jajima, pa odozgo poređajte kolutove paradajza. Pospite sirom i pecite oko 40 minuta na 180 stepeni. Ukrasite s nekoliko listića začinskog bilja.
Vreme pripreme: 30 minuta
Recepte piše: Milja Lukić