Sastojci za 4 osobe:
- 4 male svinjske ili ćureće šnicle
- (po 80 g)
- kašika ulja
- 150 g mahuna
- graška šećerca
- kašika soka od limuna
- ½ glavice kristalke salate
- vezica rotkvica
- ½ svežeg krastavca
- 150 g mini paradajza
- 4 kašike ulja od
- pšeničnih klica
- kesica začinskog bilja
- so, biber
Kalorije: 300
Vreme pripreme: 35 minuta
Priprema:
Šnicle po potrebi istucite, pobiberite, pokapajte sokom od limuna i ostavite da odstoje 15 minuta. Za to vreme pripremite povrće: mahune blanširajte u slanoj vodi 2-3 minuta, lako operite i ostavite da se cede, salatu iscepkajte na manje komade, a rotkvice i krastavac nasecite na kolutove. Paradajz isecite pa sve sastojke stavite na tanjir.
Zagrejte kašiku ulja od pšeničnih klica, pa pržite šnicle sa svake strane 2-3 minuta, a potom ih posolite. Začinsko bilje razmutite sa tri kašike vode i ostatkom ulja. Pržene šnicle stavite na salatu, pokapajte sve pripremljenim dresingom i poslužite.
Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.