Sastojci:
- 600 g blitve
- 300 g mlevenog junećeg mesa
- veza peršuna
- 2 kašičice ulja
- 2 kašičice začina od sušenog povrća
- prstohvat soli
Priprema
Blitvu očistite i operite u vrućoj vodi. Meso propržite na kašičici ulja. Dodajte kašičicu začina od sušenog povrća i seckan peršin. U vatrostalnu posudu stavite pola blitve, potom meso, pa dodajte i drugu polovinu blitve. Prelijte toplom vodom da omekša, dodajte ulje i pospite začinom od sušenog povrća. Stavite prevrnuti manji tanjir da sve zajedno pritisne, a odozgo prekrijte aluminijumskom folijom i pecite u rerni oko 1 sat na umerenoj temperaturi.
Napomena: Pola dobijene količine ove dijetalne musake od blitve uz 2 kašike kiselog mleka dovoljno je za kompletan obrok.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.