Sastojci:
- 600 g blitve
- 300 g mlevenog junećeg mesa
- veza peršuna
- 2 kašičice ulja
- 2 kašičice začina od sušenog povrća
- prstohvat soli
Priprema
Blitvu očistite i operite u vrućoj vodi. Meso propržite na kašičici ulja. Dodajte kašičicu začina od sušenog povrća i seckan peršin. U vatrostalnu posudu stavite pola blitve, potom meso, pa dodajte i drugu polovinu blitve. Prelijte toplom vodom da omekša, dodajte ulje i pospite začinom od sušenog povrća. Stavite prevrnuti manji tanjir da sve zajedno pritisne, a odozgo prekrijte aluminijumskom folijom i pecite u rerni oko 1 sat na umerenoj temperaturi.
Napomena: Pola dobijene količine ove dijetalne musake od blitve uz 2 kašike kiselog mleka dovoljno je za kompletan obrok.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka