Sastojci:

  • 500 g pilećeg fileta
  • 3 paprike: crvena, zelena i žuta
  • 1 šargarepa 
  • 1 tikvica
  • soja sos
  • ananas 
  • sok od ananasa
  • paradajz sos
  • đumbir
  • muskatni oraščić
  • susamovo ulje
  • sirće od pirinča
  • ljubičasti luk 
  • beli luk
  • so, biber
  • tabasko
  • pirinčani rezanci 

Priprema:

Pileći file i paprike isecite na tračice, a šargarepu i tikvicu narendajte. U vok (posuda) na malo susamovog ulja propržite luk sečen na tračice i sitno seckan beli luk. Kad luk zažuti, dodajte mu piletinu i sve zajedno zalijte soja sosom. Nakon nekoliko minuta dodajte paprike, zatim šargarepu i tikvicu, i 3 kašike paradajz sosa, a po potrebi i još soja sosa. Sve zajedno kuvajte oko 10 minuta, zatim dodajte narendan đumbir, ananas koji ste prethodno isekli na kockice i 3 kašike soka od ananasa. Posolite, pobiberite, dodajte kašiku pirinačanog sirćeta, malo tabaska i muskatnog oraščića. Posebno skuvajte pirinčane rezance. Rezance pomešajte s piletinom i povrćem i služite toplo.

Recepte piše: Milja Lukić