Sastojci:
- 500 g pilećeg fileta
- 3 paprike: crvena, zelena i žuta
- 1 šargarepa
- 1 tikvica
- soja sos
- ananas
- sok od ananasa
- paradajz sos
- đumbir
- muskatni oraščić
- susamovo ulje
- sirće od pirinča
- ljubičasti luk
- beli luk
- so, biber
- tabasko
- pirinčani rezanci
Priprema:
Pileći file i paprike isecite na tračice, a šargarepu i tikvicu narendajte. U vok (posuda) na malo susamovog ulja propržite luk sečen na tračice i sitno seckan beli luk. Kad luk zažuti, dodajte mu piletinu i sve zajedno zalijte soja sosom. Nakon nekoliko minuta dodajte paprike, zatim šargarepu i tikvicu, i 3 kašike paradajz sosa, a po potrebi i još soja sosa. Sve zajedno kuvajte oko 10 minuta, zatim dodajte narendan đumbir, ananas koji ste prethodno isekli na kockice i 3 kašike soka od ananasa. Posolite, pobiberite, dodajte kašiku pirinačanog sirćeta, malo tabaska i muskatnog oraščića. Posebno skuvajte pirinčane rezance. Rezance pomešajte s piletinom i povrćem i služite toplo.
Recepte piše: Milja Lukić
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.