Sastojci za 4 osobe:
- 1 kg sitnijeg krompira
- 4 crvena feferona
- 2 glavice luka
- 50 g mesnate slanine
- kajenski biber
- 2 kašičice ulja
- 150 g crvenog pasulja (iz konzerve)
- 150 g zrna kukuruza (iz konzerve ili zmarzivača)
- 1 kašika putera
- 4 jaja
- so, biber
Kalorije: 450
Vreme pripreme: 90 minuta
Priprema:
Krompir oljuštite, operite i po dužini isecite na polovine ili četvrtine. Feferone očistite i nasecite na tračice, luk na kriške, a slaninu na šire ploške. Rernu zagrejte na 200 °C.U niski pekač stavite krompir, luk i feferone pa ih začinite solju, biberom i kajenskim biberom. Poprskajte ih uljem, po tome složite parčad slanine pa sve zajedno pecite u zagrejanoj rerni 30-40 minuta.
Jelo povremeno okrećite.Pasulj i kukuruz ocedite pa ih umešajte u krompir 10 minuta pre kraja. Dok se krompir peče, u tiganju zagrejte puter, ispržite jaja na oko pa ih pre posluživanja stavite na krompir i sve zajedno poslužite.
Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.