Sastojci za 4 osobe:

  • 400 g rezanaca
  • 200 g zelenih listova kelja
  • čen belog luka
  • pola vezice bosiljka
  • 100 g oraha
  • 100 ml ulja repice
  • 2 kašike rendanog parmezana
  • kašika maslaca
  • so, biber

Kalorije: 800
Vreme pripreme: 20 minuta

Priprema:
Testeninu skuvajte prema uputstvu na pakovanju da bude al dente. Listove kelja isperite i isecite na trake. Blanširajte ga u kipućoj slanoj vodi 5 minuta, isperite i dobro ocedite. Beli luk i bosiljak krupnije naseckajte pa ih sa orasima i malo ulja izmiksujte štapnim mikserom. Polako potom umiksujte ostatak ulja dok ne nastane gust zeleni sos.

Na kraju umešajte parmezan i po želji posolite i pobiberite. U širokom tiganju zagrejte maslac, pržite kelj 2-3 minuta. Posolite ga i pobiberite, umešajte oceđene rezance i dodajte pesto.

Marija Jakob