Sastojci za 4 osobe:
- 400 g rezanaca
- 200 g zelenih listova kelja
- čen belog luka
- pola vezice bosiljka
- 100 g oraha
- 100 ml ulja repice
- 2 kašike rendanog parmezana
- kašika maslaca
- so, biber
Kalorije: 800
Vreme pripreme: 20 minuta
Priprema:
Testeninu skuvajte prema uputstvu na pakovanju da bude al dente. Listove kelja isperite i isecite na trake. Blanširajte ga u kipućoj slanoj vodi 5 minuta, isperite i dobro ocedite. Beli luk i bosiljak krupnije naseckajte pa ih sa orasima i malo ulja izmiksujte štapnim mikserom. Polako potom umiksujte ostatak ulja dok ne nastane gust zeleni sos.
Na kraju umešajte parmezan i po želji posolite i pobiberite. U širokom tiganju zagrejte maslac, pržite kelj 2-3 minuta. Posolite ga i pobiberite, umešajte oceđene rezance i dodajte pesto.
Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.