Sastojci za 30 palačinki:

  • 3 jaja
  • 300 g brašna
  • 3 dl mleka
  • 1 dl vode (mineralne)
  • 2 kašike ulja
  • prstohvat soli

Fil:

  • 159 g nutele
  • 150 g keksa 

Fil br. 2:

  • 200 g šumskog voća
  • 250 g slatke pavlake
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 50 g čokolada za ukršavanje

Kalorije: 390
Vreme pripreme: 80 minuta

Priprema:
U činiji lagano mešajte brašno, jaja, so, ulje i malo mleka. Kada dobijete gustu masu, dodajte mleko, a zatim i mineralnu (ili običnu) vodu. Smesa mora biti glatka, bez mrvica, gusta kao jogurt. Stavite je u frižider bar pola sata. Pre pečenja smesu promešajte.

Na dobro zagrejanom tiganju, na sasvim malo ulja, pecite palačinke. Pečene palačinke filujte nutelom i pospite keksom.Druga varijanta je da u ulupani šlag dodate šumsko voće, a preko presavijene palačinke narendate čokoladu.

Marija Jakob