Divan ukus i fantastičan izgled dale su ovim krofnicama ime "pom dišes" (vojvotkinjine krofnice), piše Lepa&Srećna. Francuski specijalitet sprema se lako a izgleda spektakularno.

Priprema:

Sastojci

1 kg belog krompira
100 ml neutralne pavlake
3 žumanca
80 gr putera
so, biber
morski oraščić

Oljuštite krompir, isecite ga na kockice, nalijte hladnom vodom i posolite  pa skuvajte na srednjoj vatri.

Ocedite, vratite u vrelu šerpu i ostavite par minuta otklopljeno da izađe para. Usitnite krompir.

Odvojite dve kašike putera za kasnije, a ostatak umešajte u krompir i kratko promešajte. Dodajte začine i pavlaku pa dobro izmiksajte mikserom.

Na pek papir sipajte masu dekorativnim špricem i sve krofnice premažite otopljenim puterom.

Zapecite oko 20 minuta na temperaturi od 220C stepeni.

Izvor: Lepa&Srećna

RECEPTI - JELA OD KROMPIRA