Divan ukus i fantastičan izgled dale su ovim krofnicama ime "pom dišes" (vojvotkinjine krofnice), piše Lepa&Srećna. Francuski specijalitet sprema se lako a izgleda spektakularno.
Priprema:
Oljuštite krompir, isecite ga na kockice, nalijte hladnom vodom i posolite pa skuvajte na srednjoj vatri.
Ocedite, vratite u vrelu šerpu i ostavite par minuta otklopljeno da izađe para. Usitnite krompir.
Odvojite dve kašike putera za kasnije, a ostatak umešajte u krompir i kratko promešajte. Dodajte začine i pavlaku pa dobro izmiksajte mikserom.
Na pek papir sipajte masu dekorativnim špricem i sve krofnice premažite otopljenim puterom.
Zapecite oko 20 minuta na temperaturi od 220C stepeni.
Izvor: Lepa&Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.