Napomena: U originalnom recepu umesto pavlake, koristi se domaći ušećereni kajmak, iskusne domaćice odlično znaju o čemu se radi.

  • Sastojci:
  • 3-4 zrele, veće breskve
  • 2 kašike soka od limuna
  • 1-2 šoljica prah šećera i kašika meda
  • 2 šoljice kisele pavlake ili slatkog kajmaka

Priprema:

Breskve ogulite i izvadite koštice iz breskve.

Izmerite 400 grama mesa od breskvi i narežite ih na kockice. 

Breskve i sok od limuna izmiksujte u blenderu ili ispasirajte, sve dok ne dobijete glatku smesu.

Dodajte šećer, med i kiselu pavlaku i ponovo izmiksujte.

Smesu izlijte u plitku posudu, prekrijte i zamrznite.

Pred služenje pospite cimetom.

Izvor: Južna Srbija Info

RECEPTI ZA SLADOLED