Napomena: U originalnom recepu umesto pavlake, koristi se domaći ušećereni kajmak, iskusne domaćice odlično znaju o čemu se radi.
- Sastojci:
- 3-4 zrele, veće breskve
- 2 kašike soka od limuna
- 1-2 šoljica prah šećera i kašika meda
- 2 šoljice kisele pavlake ili slatkog kajmaka
Priprema:
Breskve ogulite i izvadite koštice iz breskve.
Izmerite 400 grama mesa od breskvi i narežite ih na kockice.
Breskve i sok od limuna izmiksujte u blenderu ili ispasirajte, sve dok ne dobijete glatku smesu.
Dodajte šećer, med i kiselu pavlaku i ponovo izmiksujte.
Smesu izlijte u plitku posudu, prekrijte i zamrznite.
Pred služenje pospite cimetom.
Izvor: Južna Srbija Info
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka