Priprema:

Sastojci

800 gr paradajza
5 kašika putera
1 glavica luka
začini

Ako koristite svež paradajz, oljuštite ga i sameljite u blenderu.

Ako koristite konzervisani paradajz, izmrvite ga viljuškom.

Luk oljuštite i presecite na pola.

Sipajte u šerpu paradajz, dodajte luk, puter i so po ukusu.

Kuvajte na tihoj vatri oko 45 minuta, otklopljeno da polako vri.

Povremeno promešajte i veće parčiće paradajza izmrvite varjačom.

Dosolite po potrebi i dodajte kašiku šećera.

Izvadite luk, dodajte začine po ukusu - origano, bosiljak ili peršun.

Napomena: ako koristite konzervisani paradajz, proverite da li je već dovoljno zaslađen i, u tom slučaju, nemojte dodavati šećer.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa&Srećna