Od jednostavnog italijanskog jela, lazanja je danas došla do pravih gurmanskih visina komplikovane primene i slaganja slojeva, piše Lepa & Srećna. Ne mora biti tako!

  • Sastojci:
  • 500 gr mesa
  • 1 glavica luka
  • 500 ml pasiranog paradajza
  • 8 listova paste za lazanju
  • 250 gr rikota sira
  • 150 gr kačkavalja
  • 2 čena belog luka
  • 150 ml vode
  • suvi začin
  • origano ili bosiljak
  • ulje

Priprema:

Na ugrejanom ulju upržite meso, dodajte crni i beli luk pa dinstajte dok tečnost ne uvri.

Sipajte pasirani paradajz, začinite po ukusu i sve dobro izmešajte da se sos ujednači.

Spustite listove lazanje u ovaj sos i odozgo pospite slojem rikota sira.

Završite rendanim kačkavaljem i pecite u rerni na 190C stepeni, oko 25 minuta.

Pospite bosiljkom ili origanom po ukusu.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa&Srećna

RECEPTI ZA ITALIJANSKA JELA