Odlično jelo za dane posta - ukusne pljeskavice od pasulja!
Sastojci:
- 500 g pasulja (tetovca)
- so
- biljni začin
- 2 kašičice mlevene paprike
- biber
- 1/2 kašičice kima
- 2 lovorova lista
- 1 šargarepa
- 40 g luka
- 2 čena belog luka
- 5 kašika ulja + ulje za przenje
- 3 kašike prezli
- brašno
- voda
Priprema:
Pasulj obarite (prvu vodu bacite) sa lovorom i šargarepom pa ispasirajte. (Napomena: možete koristiti i pasulj iz konzerve, u tom slučaju samo izrendajte šargarepu, biće malo tvrđa ali ne smeta.)
Dodajte začine i formirajte pljeskavice (ruke mažite uljem da bi se masa manje lepila) pa svaku uvaljajte u brašno i odložite na foliju do prženja.
Pržite u dubokom ulju, prvo poklopljene da ne prska ulje.
Detaljnu pripremu ovog jela pogledajte u VIDEU ispod!
Izvor: Cooking
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka