Odlično jelo za dane posta - ukusne pljeskavice od pasulja! 

Sastojci:

  • 500 g pasulja (tetovca)
  • so
  • biljni začin
  • 2 kašičice mlevene paprike
  • biber
  • 1/2 kašičice kima
  • 2 lovorova lista
  • 1 šargarepa
  • 40 g luka
  • 2 čena belog luka
  • 5 kašika ulja + ulje za przenje
  • 3 kašike prezli
  • brašno
  • voda

Priprema:

Pasulj obarite (prvu vodu bacite) sa lovorom i šargarepom pa ispasirajte. (Napomena: možete koristiti i pasulj iz konzerve, u tom slučaju samo izrendajte šargarepu, biće malo tvrđa ali ne smeta.)

Dodajte začine i formirajte pljeskavice (ruke mažite uljem da bi se masa manje lepila) pa svaku uvaljajte u brašno i odložite na foliju do prženja.

Pržite u dubokom ulju, prvo poklopljene da ne prska ulje.

Detaljnu pripremu ovog jela pogledajte u VIDEU ispod!


Izvor: Cooking