• Sastojci:
  • 4 tikvice
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 jajeta
  • 1 kašika brašna
  • nekoliko kašika mleka

Priprema:

Po želji tikvice vrlo tanko oljuštiti (ako su mlade, a kožica vam ne smeta, možete ih samo dobro oprati).

Na kratko obarite tikvice u posoljenoj vodi - samo par minuta.

Izdubite sredinu tikvica pa ih složite u šerpu tako da stoje uspravno i ne mogu da padnu. Ako je potrebno, malo izravnajte nožem donju stranu tako da imaju oslonac. Ako su dugačke, presecite ih na pola po dužini pa ih tako punite.

Izdinstajte luk na malo ulja. Umutite jaja, brašno i mleko kao za omlet pa prelijte preko rashlađenog luka.

Posolite i pobiberite fil pa ga sipajte polako u tikvice, a višak prelijte preko nih.
Pecite u rerni na oko 180 C stepeni oko pola sata.

Možete služiti s kiselim mlekom ili sa salatom.

Napomena: po želji, možete dodati u nadev bilo šta čemu ne treba duga termička obrada - malo sveže paprike, narendanu šargarepu ili malo obarenog graška. Ipak, treba da preovladava ukus jaja.

Izvor: Lepa & Srećna

RECEPTI ZA JELA SA TIKVICAMA