- Sastojci:
- 4 tikvice
- 2 glavice crnog luka
- 2 jajeta
- 1 kašika brašna
- nekoliko kašika mleka
Priprema:
Po želji tikvice vrlo tanko oljuštiti (ako su mlade, a kožica vam ne smeta, možete ih samo dobro oprati).
Na kratko obarite tikvice u posoljenoj vodi - samo par minuta.
Izdubite sredinu tikvica pa ih složite u šerpu tako da stoje uspravno i ne mogu da padnu. Ako je potrebno, malo izravnajte nožem donju stranu tako da imaju oslonac. Ako su dugačke, presecite ih na pola po dužini pa ih tako punite.
Izdinstajte luk na malo ulja. Umutite jaja, brašno i mleko kao za omlet pa prelijte preko rashlađenog luka.
Posolite i pobiberite fil pa ga sipajte polako u tikvice, a višak prelijte preko nih.
Pecite u rerni na oko 180 C stepeni oko pola sata.
Možete služiti s kiselim mlekom ili sa salatom.
Napomena: po želji, možete dodati u nadev bilo šta čemu ne treba duga termička obrada - malo sveže paprike, narendanu šargarepu ili malo obarenog graška. Ipak, treba da preovladava ukus jaja.
Izvor: Lepa & Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka