- Sastojci:
- 250 gr lisnatog testa
- 1 glavica luka
- 3 čena belog luka
- 250 do 300 gr tunjevine
- 50 gr kukuruza
- 50 gr graška
- 50 ml mleka (zameniti vodom tokom posta)
- 2 kašike brašna
- so, biber, ulje
Priprema:
Ugrejte rernu na 200C stepeni.
Izdinstajte crni i beli luk. Dodajte brašno pa polako dodajte mleko.
Skinite sa vatre, dodajte kukuruz, grašak i tunjevinu.
Izmešajte i začinite po svom ukusu.
Rastanjite lisnato testo i secite oblike po meri (krugove, pravougaonike, kvadrate).
Na svaki stavite fil tako da ostane slobodno oko pola centimetra do ivice.
Preklopite testo i pritiskom viljuške svuda unaokolo zatvorite ivice.
Po želji, možete pite premazati mućenim jajetom.
Pecite 15 do 20 minuta dok ne dobiju zlatnu boju.
Pite sa tunjevinom možete služiti tople ili hladne.
Izvor: Lepa & Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka