Sastojci:
- 1 kg prokelja
- 3 pomorandže
- 250 g pirinča
- 40 g suvog grožđa
- 5 g đumbirovog korena
- 80 g oraha
- po ¼ kašičice korijandera i kima
- prstohvat cimeta
- ½ kašičice kurkume
- glavica crnog luka
- čen belog luka
- ulje, so
PROČITAJTE JOŠ: PILEĆE BELO MESO U RERNI: punjeni pileći file sa sirom (RECEPT)
Prokelj očistite, operite i kuvajte 15 minuta u ključaloj slanoj vodi. Oljuštite 2 pomorandže, skinite belu opnu i podelite na kriške. Ocedite prokelj, a vodu sačuvajte, pa ga isperite hladnom vodom i procedite. U suvom tiganju propržite krupno seckane orahe. Pirinač kuvajte oko 15 minuta u 8 dl posoljene vode. Na zagrejanom ulju propržite sitno seckane crni i beli luk i đumbir. Dodajte korijander, cimet, kim i so, pa zajedno propržite. Izručite u to prokelj, kriške pomorandže i suvo grožđe i prodinstajte. Treću pomorandžu iscedite, sok pomešajte sa 1 dl vode od prokelja i kuvajte još pet minuta, pa začinite. U pirinač dodajte orahe, začinite kurkumom i ukrasite korijanderom.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka