Sastojci:

  • 1 kg prokelja 
  • 3 pomorandže 
  • 250 g pirinča 
  • 40 g suvog grožđa 
  • 5 g đumbirovog korena 
  • 80 g oraha 
  • po ¼ kašičice korijandera i kima 
  • prstohvat cimeta 
  • ½ kašičice kurkume 
  • glavica crnog luka 
  • čen belog luka 
  • ulje, so

PROČITAJTE JOŠPILEĆE BELO MESO U RERNI: punjeni pileći file sa sirom (RECEPT)

Prokelj očistite, operite i kuvajte 15 minuta u ključaloj slanoj vodi. Oljuštite 2 pomorandže, skinite belu opnu i podelite na kriške. Ocedite prokelj, a vodu sačuvajte, pa ga isperite hladnom vodom i procedite. U suvom tiganju propržite krupno seckane orahe. Pirinač kuvajte oko 15 minuta u 8 dl posoljene vode. Na zagrejanom ulju propržite sitno seckane crni i beli luk i đumbir. Dodajte korijander, cimet, kim i so, pa zajedno propržite. Izručite u to prokelj, kriške pomorandže i suvo grožđe i prodinstajte. Treću pomorandžu iscedite, sok pomešajte sa 1 dl vode od prokelja i kuvajte još pet minuta, pa začinite. U pirinač dodajte orahe, začinite kurkumom i ukrasite korijanderom.