Poreklo:
Punč potiče iz Indije. U 17. veku britanski pomorci doneli su njegov recept u Evropu i prilagodili ga ukusu starog kontineta. Tako je taj napitak stekao svetsku slavu. Danas postoji više vrsta punča.
Priprema:
Skuvajte litar jakog crnog čaja i ostavite da se ohladi. Iscedite u čaj tri limuna, dodajte rum, med i pola kilograma šećera. Mešajte dok se šećer potpuno ne otopi pa stavite u frižider. Ohlađen punč ulijte u staklenu činiju i ubacite kocke leda, kriške limuna ili pomorandže i kocke šećera.
Punč poslužite hladan u velikoj staklenoj posudi, a tokom večeri povremeno u njega dodajte nove kockice leda. Ipak, ako vam više prija vruć, možete ga podgrevati u mikrotalasnoj. Svaki gost kutlačom sipa ukusni napitak po želji. Ako će ga piti i deca, smanjite količinu ruma u punču, jer ukus lako zavara a brzo udara u glavu.
Izvor: Lepa & Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka