Sastojci:

  • 3 jaja
  • 1 dcl ulja
  • 500 g rendanih oceđenih tikvica
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 100 g sira
  • 300 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 5 kašika griza
  • so
  • biber

PROČITAJTE JOŠ: LEKOVITA PITA OD SREMUŠA I KOPRIVE: bogata slana torta za zdrave zakuske (RECEPT)

Priprema:

Tikvice izrendati, posoliti, ostaviti da odstoje i dobro ih ocediti. Sitno iseckati luk. U posudu staviti 3 jaja, umutiti i dodati ostale sastojke. Masu dobro umutiti i izliti u pleh u koji ste stavili ulje i brašno. Peći na 180 stepeni oko 30 minuta da požuti.

PROČITAJTE JOŠ: TURSKI BUREK SA SIROM KAO SAVRŠEN IZBOR ZA DORUČAK: vodena pita (su böreği) se pravi od kora i vode (RECEPT + FOTO)

Izvor: CDM