- Sastojci (4 osobe):
- 2 kašike seckanog crnog luka
- 4 kašike seckanog lišća celera
- 4 kašike seckanih tikvica
- kašika ulja
- 100 g pirinča
- 350 ml supe od povrća
- so, biber
- puna kašičica majorana
- 150 g topljenog sira
- kašika prženog semena pinjole
- 4 crvene babure
Na ulju prodinstajte luk, celer i tikvice.
Povrće izvadite, pa na istom ulju propržite pirinač.
Nalijte sa 200 ml supe, kuvajte oko 15 minuta.
Dodajte povrće, sve promešajte pa kuvajte još tri minuta.
Začinite solju, biberom, majoranom. Dodajte sir i pustite da se rastopi. Umešajte pinjole. Rernu zagrejte na 175 stepeni.
Paprike operite, odsecite poklopce, odstranite seme, napunite ih pirinčem. Poređajte ih u vatrostalnu posudu, nalijte preostalom supom, stavite u rernu i pecite oko pola sata.
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka