• Sastojci (4 osobe):
  • 2 kašike seckanog crnog luka
  • 4 kašike seckanog lišća celera
  • 4 kašike seckanih tikvica
  • kašika ulja
  • 100 g pirinča
  • 350 ml supe od povrća
  • so, biber
  • puna kašičica majorana
  • 150 g topljenog sira
  • kašika prženog semena pinjole
  • 4 crvene babure

Na ulju prodinstajte luk, celer i tikvice.

Povrće izvadite, pa na istom ulju propržite pirinač.

Nalijte sa 200 ml supe, kuvajte oko 15 minuta.

Dodajte povrće, sve promešajte pa kuvajte još tri minuta.

Začinite solju, biberom, majoranom. Dodajte sir i pustite da se rastopi. Umešajte pinjole. Rernu zagrejte na 175 stepeni.

Paprike operite, odsecite poklopce, odstranite seme, napunite ih pirinčem. Poređajte ih u vatrostalnu posudu, nalijte preostalom supom, stavite u rernu i pecite oko pola sata.

Recepte piše: Marija Jakob

KISELE PAPRIKE