• Sastojci (za 12 parčića):
  • Za biskvit:
  • 2 žumanceta
  • 75 g marcipana
  • 3 jajeta
  • 75 g šećera
  • 50 g brašna
  • 15 g skroba
  • kašičica kakaoa u prahu
  • 175 g prhkog testa 
  • 50 g čokolade za kuvanje
  • Za fil: 
  • 7 listića želatina
  • 230 g malina
  • kašičica limunovog soka 
  • 450 g pavlake za šlag
  • 2 belanceta
  • 95 g šećera

Priprema:

Zagrejte rernu na 190 stepeni. Pomešajte žumanca i marcipan, dodajte jaja i šećer i umutite penasto. Prosejte brašno, skrob i kakao, pa i njih umešajte. Stavite u podmazan kalup (prečnika 26 cm), pecite 25 minuta pa hladite 8 sati. Razvaljajte testo (u kalup od 26 cm) i pecite na 180 stepeni 12 minuta, pa ga ostavite da se ohladi. Rastopite čokoladu i premažite biskvit. Potom ga horizontalno presecite i oko donje kore stavite prsten.

VIŠE: Čarobna torta sa malinama ili jagodama

Omekšajte želatin. Pomešajte 150 g bobica s limunovim sokom. Ulupajte pavlaku u šlag, rastopite 5 listića želatina i umešajte u šlag. Ulupajte belanca sa 80 g šećera i umešajte u fil, pa dodajte 150 g malina. Nafilujte donju koru, preklopite gornjom i stavite na 2 sata u frižider. Ugrejte 80 g bobica i preostali šećer, pa u tome rastopite 2 listića želatina. Ostavite smesu da se prohladi i dok je još tečna, premažite tortu. Pričekajte da se stegne, pa poslužite.

Vreme pripreme: 100 minuta + 10 sati za hlađenje

Recepte piše: Marija Jakob

Izvor: Lisa