Priprema:
Šljive oprati, očistiti od koštica, prepoloviti ili iseći na četvrtine.
Kuvajte ih u 2 l vode dok ne omekšaju, oko 30 minuta.
Sameljite ih u multipraktiku, procedite kroz gazu ili cediljku.
Dodajte šećer, cimet i limunov sok pa stavite da kuva još oko 15 minuta.
Sipajte vruć sok u sterilisane vruće staklene boce.
Ostavite u toplom još 24 sata.
Recept: Anka 1955
Izvor: Coolinarika
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka