• Sastojci:
  • 1/2 l biljnog mleka po želji
  • 4 kašičice kukuruznog skroba ili tapioke
  • 4-6 kašičica kakao praha
  • 2-3 kašičice zaslađivača po izboru
  • malo soli

Priprema:

U šerpicu sipajte sve suve sastojke i dobro ih izmešajte, pa polako dodajte mleko i grejte na srednjoj temperaturi.

Kad provri, kuvajte dok se zgusne (oko 5 minuta) neprekidno mešajući.

Napomena: od zaslađivača, možete koristiti agavin ili javorov sirup. Ako dodajte med, stavite ga na kraju, kad topla čokolada bude već skuvana i ohlađena do temperature niže od 40 C stepeni (u suprotnom, med gubi lekovita svojstva).

Za još lepši ukus možete dodati i kurkumu ili cimet ili muskatni oraščić ili vanilu, ili sve to!

Izvor: Lepa & Srećna

RECEPTI ZA TOPLU ČOKOLADU SA RAZNIM DODACIMA I ZAČINIMA