- Sastojci:
- 1/2 l biljnog mleka po želji
- 4 kašičice kukuruznog skroba ili tapioke
- 4-6 kašičica kakao praha
- 2-3 kašičice zaslađivača po izboru
- malo soli
Priprema:
U šerpicu sipajte sve suve sastojke i dobro ih izmešajte, pa polako dodajte mleko i grejte na srednjoj temperaturi.
Kad provri, kuvajte dok se zgusne (oko 5 minuta) neprekidno mešajući.
Napomena: od zaslađivača, možete koristiti agavin ili javorov sirup. Ako dodajte med, stavite ga na kraju, kad topla čokolada bude već skuvana i ohlađena do temperature niže od 40 C stepeni (u suprotnom, med gubi lekovita svojstva).
Za još lepši ukus možete dodati i kurkumu ili cimet ili muskatni oraščić ili vanilu, ili sve to!
Izvor: Lepa & Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka