- Sastojci:
- 1 l mleka
- 250 ml jogurta
Priprema:
Mleko ugrejte skoro do ključanja (oko 90C stepeni), mešajući da se ne uhvati pena.
Rashladite ga, takođe mešajući, do telesne temperature.
Odvojite jednu šolju mleka pa polako dodajte u jogurt da se sjedine.
Sipajte ovu mešavinu u mleko i sve dobro promešajte.
Poklopite sud, prekrijte toplom, vlažnom krpom i držite na toplom 4 do 8 sati ili tokom cele noći.
Procedite masu kroz cedilo i ostavite da surutka dobro otkaplje, najbolje na hladnom mestu (ako možete, smestite činiju ufrižider).
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka