Sastojci (za 16 porcija):

  • Za testo
  • 100 g maslaca
  • 100 g šećera 
  • 3 žumanca
  • 100 g brašna
  • 50 g mlevenih pinjola ili badema
  • 2 kašicice praška za pecivo
  • 3 kašike mleka
  • Za beze i fil 
  • 3 belanceta 
  • 210 g šećera
  • kašika gustina
  • malo praška za pecivo
  • 4 kašike pinjola ili seckanih badema 
  • 300 g raznog bobičastog voča
  • 250 ml slatke pavlake
  • 200 g svežeg švapskog sira 

Priprema:

Zagrejati rernu na 180 stepeni. Umutiti maslac sa šećerom, pa umešati žumanca. Dodati brašno, pinjole, prašak za pecivo i mleko. Sipati testo u dva kalupa za torte (ø 26 cm). Za beze masu umutiti belanca sa 180 g šećera. Dodati gustin i prašak za pecivo. Premazati beze masu preko obe kore. Posuti pinjolama. Peći obe kore po 30 minuta. Ostaviti ih da se ohlade u kalupima. Očistiti voće. Umutiti slatku pavlaku sa ostatkom šećera. Razmutiti sir sa 2 kašike slatke pavlake, pa onda i ostatkom. Umešati i voće. Izvaditi kore iz kalupa, pa jednu premazati kremom s voćem. Poklopiti drugom korom. Hladiti tortu oko 30 minuta.

Vreme pripreme: 35 minuta.