Sastojci (za 16 porcija):
- Za testo
- 100 g maslaca
- 100 g šećera
- 3 žumanca
- 100 g brašna
- 50 g mlevenih pinjola ili badema
- 2 kašicice praška za pecivo
- 3 kašike mleka
- Za beze i fil
- 3 belanceta
- 210 g šećera
- kašika gustina
- malo praška za pecivo
- 4 kašike pinjola ili seckanih badema
- 300 g raznog bobičastog voča
- 250 ml slatke pavlake
- 200 g svežeg švapskog sira
Priprema:
Zagrejati rernu na 180 stepeni. Umutiti maslac sa šećerom, pa umešati žumanca. Dodati brašno, pinjole, prašak za pecivo i mleko. Sipati testo u dva kalupa za torte (ø 26 cm). Za beze masu umutiti belanca sa 180 g šećera. Dodati gustin i prašak za pecivo. Premazati beze masu preko obe kore. Posuti pinjolama. Peći obe kore po 30 minuta. Ostaviti ih da se ohlade u kalupima. Očistiti voće. Umutiti slatku pavlaku sa ostatkom šećera. Razmutiti sir sa 2 kašike slatke pavlake, pa onda i ostatkom. Umešati i voće. Izvaditi kore iz kalupa, pa jednu premazati kremom s voćem. Poklopiti drugom korom. Hladiti tortu oko 30 minuta.
Vreme pripreme: 35 minuta.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.