Sastojci za 4 tegle:

  • 1,5 kg sitnijeg paradajza
  • 350 g luka
  • 4 čena belog luka
  • 4 grančice estragona
  • 500 ml vinskog belog sirćeta
  • 500 ml belog vina
  • 2 kašike soli
  • kašika šećera
  • kašika bibera u zrnu

Priprema:

Očistite paradajz. Luk oljuštite i isecite na kolutiće. Oljuštite beli luk i razdelite čenove. U tegle naizmenično slažite paradajz i luk. Operite i protresite estragon, te ga zajedno sa belim lukom dodajte u tegle.

Sirće kuvajte oko 15 minuta sa vinom, 500 ml vode, solju, šećerom i biberom. Odmah prelijte preko paradajza. Tegle dobro zatvorite i marinirajte paradajz najmanje tri dana.

Vreme pripreme: 30 minuta

Recept piše: Marija Jakob