Sastojci za 4 tegle:
- 1,5 kg sitnijeg paradajza
- 350 g luka
- 4 čena belog luka
- 4 grančice estragona
- 500 ml vinskog belog sirćeta
- 500 ml belog vina
- 2 kašike soli
- kašika šećera
- kašika bibera u zrnu
Priprema:
Očistite paradajz. Luk oljuštite i isecite na kolutiće. Oljuštite beli luk i razdelite čenove. U tegle naizmenično slažite paradajz i luk. Operite i protresite estragon, te ga zajedno sa belim lukom dodajte u tegle.
Sirće kuvajte oko 15 minuta sa vinom, 500 ml vode, solju, šećerom i biberom. Odmah prelijte preko paradajza. Tegle dobro zatvorite i marinirajte paradajz najmanje tri dana.
Vreme pripreme: 30 minuta
Recept piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka