Sastojci za 24 komada:
- 375 g šećera
- 180 ml ulja
- 5 jaja
- 2 vanilin šećera
- 100 g brašna
- 200 g keksa
- 1 prašak za pecivo
- 2-3 kašičice praha cimeta
- 3-4 kiselkaste jabuke
- 500 g oraha
Kalorije: 350
Vreme pripreme: 50 minuta
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 °C. Penasto umutite šećer, ulje, jaja i vanilin šećer. Izmešajte brašno, prašak za pecivo i cimet, istresite na ulupana belanca, dodajte keks i varjačom lako promešajte da dobijete glatko testo. Jabuke ljuštite, očistite i krupnije narendajte, a orahe krupnije naseckajte.Dodajte testu. Pleh premažite debljim slojem putera ili ulja, ili obložite papirom za pečenje. Ulijte testo, poravnajte ga i pecite 60-70 minuta.
Bocnite ga na više mesta drvenim štapićem kako biste proverili da li je kolač pečen. Ako se ne hvata za čačkalicu, pečen je. Potom izvadite pleh iz rerne, stavite na rešetku za kolače i ostavite da se potpuno ohladi. Nasecite ga na 24 kocke i, po želji, pospite šećerom u prahu ili mešavinom cimeta i šećera.
Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka