Visoke temperature i uključena rerna nisu dobra kombinacija, pa vam zato donosimo lak recept za kolač koji se ne peče.
Iako je sladoled neprikosnovena poslastica u periodu letnjih vrućina, njegovo počasno mesto na tronu slatkiša ugrožavaju poslastice koje se prave brzo i za koje rerna nije potrebna.
PRIPREMA:
- U činiji pomešajte puding od vanile, šećer i 200 ml mleka.
- Preostalo mleko stavite da kuvate. Kada provri sklonite ga s strane i ubacite pripremljeni puding.
- Vratite na šporet i kuvajte par minuta dok se ne zgusne
- Dok se fil hladi spremite koru.
- U dubljoj činiji izmešajte mleveni keks, istopljeni margarin i mleko.
- Kada dobro sjedinite smesu rukama je rasporedite po tacni ili plehu.
- U ohlađeni fil dodajte slatku pavlaku koju ste prethodno umutili.
- Umućeni fil nanesite preko kore i stavite u frižider.
- Umitite šlag pa nanestite preko poslasitce.
Izvor: Lepa&Srećna