Iako je sladoled neprikosnovena poslastica u periodu letnjih vrućina, njegovo počasno mesto na tronu slatkiša ugrožavaju poslastice koje se prave brzo i za koje rerna nije potrebna.

Sastojci

KORA

- 500 g mlevenog keksa po želji

- 200 g margarina

- 200 ml mleka

FIL

- 500 ml mleka

- 2 pudinga od vanile

- 4 kašike šećera

- 300 ml slatke pavlake za šlag

ŠLAG ZA DEKORACIJU

- 150 ml šlaga

PRIPREMA:

- U činiji pomešajte puding od vanile, šećer i 200 ml mleka.

- Preostalo mleko stavite da kuvate. Kada provri sklonite ga s strane i ubacite pripremljeni puding.

- Vratite na šporet i kuvajte par minuta dok se ne zgusne

- Dok se fil hladi spremite koru.

- U dubljoj činiji izmešajte mleveni keks, istopljeni margarin i mleko.

- Kada dobro sjedinite smesu rukama je rasporedite po tacni ili plehu.

 - U ohlađeni fil dodajte slatku pavlaku koju ste prethodno umutili.

 - Umućeni fil nanesite preko kore i stavite u frižider.

- Umitite šlag pa nanestite preko poslasitce.

Izvor: Lepa&Srećna