Sastojci:

1 šolja brašna, tip 500

2 kašike kristal šećera

2 kašičice praška za pecivo 1/2 kašičice soli

1/3 kašičice cimeta

malo muskatnog oraha

malo mlevenih karanfilića

1 jaje

3/4 šolje jogurta ili kiselog mleka

2 kašike maslaca

1 vanilin šećer

Priprema:

U suve sastojke umešati jaje i jogurt, izmešati i dodati otopljen maslac. Opet promešati, puniti u nauljen pleh za mafine do dve trećine i peći 5 minuta na svakoj strani. Pospite prah šećerom.

Napomene:

Originalne ebleskiver palačinke peku se u namenskom tiganju "æbleskiver", ali možete se poslužiti i mafin-plehom, samo ne pecite u rerni, već na ringli. Kad prvi put okrenete krofnicu, ukazaće se mala rupa, a testo se izlije u modlicu i nastavlja da se peče. Obično je palačinku dovoljno okrenuti nekoliko puta.

Kako se najbolje koristi originalni "ebleskiver" tiganj, možete pogledati i u video snimku na kraju teksta.

danske placinke
LepaiSrecna 

Izvor: Lepa&Srećna