Sastojci:
  • 1 jaje
  • 2 banane
  • 150 ml mleka
  • 80 g šećera
  • 60 ml biljnog ulja
  • so
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 150 g brašna
  • 1 kašika sirćeta

Priprema:

Šećer posuti po dnu tiganju, pa preko njega rasporediti banane isečene na kolutove.

U posudi pomešati 1 jaje, prstohvat soli, vanilin šećera i izmešati.

Redom dodavati mleko i brašno pomešano sa praškom za pecivo, muteći neprekidno žicom da se dobije glatka smesa. 

Na kraju dodati ulje i sirće.

Kad testo bude ujednačeno, sipati ga polako preko banana - od centra kruga ka spoljnoj ivici, tako da kolutovi banane ostanu na svojim mestima.

Peći na tihoj vatri, poklopljeno, oko 30 minuta.

Pažljivo otklopite, prevrnite uz pomoć tanjira i vratite da se i druga strana dopeče još 3-4 minuta, bez poklopca.

Izručite na tanjir kao palačinku, tako da karamelizirana strana bude odozgo.

Pogledajte i video kako biste ispratili ceo postupak - nije teško!

Izvor: MONDO