Priprema:
Za prvu koru umutiti 4 belanceta u čvrst sneg, postepeno dodajući 120 g šećera, pa pažljivo umešati 150 g mlevenih oraha i 1 kašiku brašna.
Peći u plehu koji je prethodno podmazan uljem i posut brašnom ili obložen papirom za pečenje na 180 stepeni C, oko 20 minuta.
Druga kora je ista, samo se umesto oraha, stavljaju lešnici.
Treća kora je takođe ista kao prva, samo se stavljaju bademi umesto oraha.
Za fil, umutiti 12 žumanaca na pari sa 240 g šećera, šoljicom mleka, vanilin šećerom i kuvati dok se ne zgusne.
Kada se ohladi, dodati puter.
Fil podeliti na dva dela, pa u jedan staviti 50 g rastopljene čokolade.
Kore filovati tamnim i svetlim filom, pa celu tortu preliti naizmenično crnom i belom čokoladnom glazurom.
Izvor: Recepti
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka