Sastojci

500 gr junetine
500 gr krompira
100 gr suvog mesa
2 šargarepe
1 glavica luka
1 paprika
1 paradajz
1 list lorbera
so i biber
ulje

Priprema:

Izdinstati sitno iseckan luk na malo ulja, dolivajući pomalo vode.

Suvo meso (ili rebra) otkuvati kratko da se izbaci višak soli.

Na luku propržiti sitno seckane kockice junetine.

Dodati seckanu šargarepu i dinstati, dolivajući pomalo vode, oko petnaest minuta.

Za to vreme oljuštiti krompir i iseći ga na kriške.

Iseckati papriku i oljušten paradajz na kockice.

Naliti meso vodom, dodati povrće, suvo meso i lorberov list i kuvati na tihoj vatri dok sve ne omekša.

Izvaditi nekoliko kriški krompira i ispasirati na sitno pa vratiti tu kašu u paprikaš.

Dodati so i biber po ukusu.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa&Srećna