• Sastojci:
  • 1,5 šolja brašna
  • 1 šolja šećera
  • 1 kašika kakao praha
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 0,5 kašičice soli
  • 80 ml ulja
  • 1 kašičica jabukovog sirćeta
  • 1 kesica vanil šećera
  • 1 šolja vode

Priprema:

Pomešajte sve suve sastojke, pa dodajte ulje, vodu i sirće.

Po želji, dodajte suvo grožđe ili orašaste polodove.

Gotovu smesu sipajte u namazan i pobrašnjen kalup z a mafine. Možete koristiti i papirne korpice, samo ih stavite u otvore u kalupu.

Ako imate kašiku za sladoled, njome se vrlo lako sipa ova masa.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 C stepeni, oko 30 minuta.

Proverite da li je pečeno čačkalicom.

Ohladite i dekorišite po želji.

Napomena: po želji, možete dodati 0,5 šolje suvog grožđa ili orašastih plodova.

Izvor: Bonapeti

RECEPTI ZA POSNE KOLAČE I TORTE