• Sastojci:
  • Za koru:
  • 200g mlevenog keksa
  • 2 kašike čokolade u prahu
  • 100g rastopljenog putera
  • Za 1. fil:
  • 250g krem sira
  • 2dl slatke pavlake
  • 6 kašika šećera
  • Za 2. fil:
  • 50g ekspandirane pirinča
  • 2 kašike krema od čokolade
  • 50 ml mleka

Priprema:

Keks izmešajte sa otopljenim puterom i čokoladom u prahu pa od njega napravite tvrdu koru na dnu kalupa u koji ste prethodno postavili providnu foliju.

Za prvi fil, umutite šlag sa šećerom, dodajte sir i sve sjedinite.

Za drugi fil, izmešajte krem sa mlekom pa dodajte pirinač i lepo promešajte da sav pirinač bude obložen.

Sipajte prvi fil, dobro izravnajte pa sipajte i drugi fil.

Rashladite sat vremena pre služenja.

Izvor: Lepa & Srećna